Известие

Collapse
No announcement yet.

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fen alfa Покажи съобщение
    Здравеите нов съм в форума ама и аз да отбележа строших тялото на което се завива масления филтър може ли да се оправи ????
    Смени го, не е скъпо втора злоупотреба.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Откъсна се от блока при катастрофа и ме съмнява да се смени много ме е яд за колата :@

Comment

• Всичко се сменя, нема се косиш колега
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Здравейте, стана ми интересно с това клуб "картер" и си казах чакай пък да се включа. Бройте ме 2 пъти
          Alfa Romeo 145 1,8 t.s'96 140говеда половината пасящи
          Alfa Romeo 159 1,9JTS'06 160cv

Comment

• Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщение
            Здравейте!Извинявам се ,ако по - напред някъде в темата пише,но е много нещо за преглеждане.Трябва да си сменям картера,понеже го правиха но си сълзи пак.Аз съм с двигател 1.4T.S. Въпроса ми е : съвместим ли е картера с някой от по - големите мотори и ако да с кой?! Благодаря предварително!!!
            Картерите от алуминии са с номера ALFA ROMEO 145 146 147 156 , както следва 60604854 55190209 60605820 и стават за упоменатите модели.

Comment

• Малко да възродим клуб картер. В неделя го накълцах за втори път. Както се вика на печелившите - честито.
              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                Малко да възродим клуб картер. В неделя го накълцах за втори път. Както се вика на печелившите - честито.
                Тъпо... общината к'во вика ?

Comment

• .. че на 3-тия картер ще му даде медал.
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Здравейте,
                    Вече и аз съм в групата.

След разходка до пещерата "Стълбица" над "Крушунските водопади" и удар в картера и изтече маслото.
                    Добре, че усетих удара и спрях веднага.
                    На следващия ден отидох с репатрак да си я прибера и ако знаех, че щетата е толкова малка, щях да си спестя това удоволствие.
                    Скобата се беше счупила и единия от болтовете при опита да се огъне беше спукал картера.

Колата е 147 1.6 TS
                    Attached Files
                    Alfa 164 T.S.
                    JEEP Grand Cheroke 4,7
                    Alfa 147 1.6 T.S.

Comment

• Тази планка не я слагаи след това.
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                        Тази планка не я слагаи след това.
                        Това е ясно...
                        Някой знае ли как се сваля картера? Леглото на лагера на дясното вътрешно каре е част от него.
                        Трябва ли да се свали дясната полуоска и след това да се избие междинната със лагера и да се извади от скоростната кутия?

Поздрави.
                        Alfa 164 T.S.
                        JEEP Grand Cheroke 4,7
                        Alfa 147 1.6 T.S.

Comment

• Не.Излиза леко под наклон и малко настрани заради всмукателя на маслената помпа.
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Колеги, оказва се че и аз трябва да търся картер за 146 2.0 TS 99-та г. Може да се завари, ама пробката била в окаяно състояние, така че почвам да търся.
                            Дайте малко акъл само от 2.0 СвинСпарк ли става или мога да търся и от 1.6/1.8? Също така предполагам, че от 147/156 пак ще пасне? Извинявам се ако вече е обсъждан въпроса
                            Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                            Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                            Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                            Alfa Romeo 146 ti

Comment

• Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                              Колеги, оказва се че и аз трябва да търся картер за 146 2.0 TS 99-та г. Може да се завари, ама пробката била в окаяно състояние, така че почвам да търся.
                              Дайте малко акъл само от 2.0 СвинСпарк ли става или мога да търся и от 1.6/1.8? Също така предполагам, че от 147/156 пак ще пасне? Извинявам се ако вече е обсъждан въпроса
                              Би трябвало да стане от всички с алуминиеви... от 145 до 156, стига да не е като моя... С вградено легло за висящия лагер.
                              Last edited by Dany_iv; d.m.y г., 22:33. Основание: допълнение
                              Alfa 164 T.S.
                              JEEP Grand Cheroke 4,7
                              Alfa 147 1.6 T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                                Не.Излиза леко под наклон и малко настрани заради всмукателя на маслената помпа.
                                Здравейте,

При мен картера е като на снимката, като в това ухо е монтиран лагера и минава междинния вал от скоростната кутия.
                                Та няма да стане по този начин, май.
                                Attached Files
                                Last edited by Dany_iv; d.m.y г., 22:35. Основание: корекция
                                Alfa 164 T.S.
                                JEEP Grand Cheroke 4,7
                                Alfa 147 1.6 T.S.

Comment

Working...
                                X